SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA SHL GRAND STUDIO, s.r.o.
Tlačové správy / Stropkovská hudobná liga štartuje svoju tretiu sériu

Stropkovská hudobná liga štartuje svoju tretiu sériu

Stropkov, 12.11.2008 - Stropkovská hudobná liga otvára pre mladých hudobníkov v tomto roku pod organizátorskou taktovou Centra voľného času ABC v Stropkove, OZ YUVEN a Mesta Stropkov svoju tretiu sériu. Víťazom prvého ročníka súťažnej prehliadky amatérskych kapiel a interpretov sa stali prešovské Heľenine oči. Druhý ročník patril skupine So Fine z Humenného. Princíp súťaže je postavený na základných kolách a finále, do ktorého postúpi šesť najlepších kapiel, speváčok a spevákov. Víťaz ligy získa právo nahrať album v profesionálnom hudobnom štúdiu a natočiť profesionálny videoklip. „Na Slovensku je určite mnoho dobrých kapiel, ale pokiaľ niekto chce preraziť, musí sa predstaviť najširšiemu publiku. Preto sme si pri treťom ročníku dali záležať na tom, aby sme Stropkovskú hudobnú ligu a jej účastníkov vedeli podporiť aj mediálne cez našich partnerov. Môžem prezradiť, že okrem vecných cien, natočenia albumu a videoklipu bude víťaz súťaže nasadený napr. v sieti jukeboxov po celom východnom Slovensku a v rámci celoslovenskej káblovej hudobnej TV,“ zdôraznil riaditeľ Stropkovskej hudobnej ligy Martin Blaško.

Stropkovská hudobná liga si kladie za cieľ podporu talentovaných hudobníkov v širšom rozsahu a najlepším kapelám ponúka spoluprácu aj po uplynutí časového horizontu trvania súťaže. Organizátori súťaže chcú využiť svoje skúsenosti v maximálnej miere na to, aby sa liga pre jej účastníkov stala odrazovým mostíkom k naštartovaniu ďalšej kariéry skupín a interpretov vo vyššom rýchlostnom stupni. „Okrem už spomínaných cien a možností propagácie plánujeme v priebehu roka 2009 pripraviť niekoľko ďalších akcií v Stropkove alebo v rekreačnej oblasti Domaša – Valkov, kde vieme ponúknuť pozvanie do hudobného programu pred zaujímavým publikom, resp. pripravujeme prekvapenie a to zviditeľnenie víťaza formou predkapely na koncerte slovenskej rockovej legendy“ dodal M. Blaško. Do súťaže sa môžu prihlásiť speváčky, speváci a skupiny bez žánrového obmedzenia.

Uzávierka prihlášok je do 20. novembra 2008. Predpokladaný počet základných kôl odhadujú organizátori na šesť. Z každého kola získajú jeho účastníci odporúčanie na postup do finále, ktorého zoznam nominácií uzavrie odborná porota po poslednom kole. „Keďže nie všetky skupiny majú nahrané demo, nedokážeme ich nasadiť do kôl ako je tomu napr. v tenise alebo futbale. Okrem toho si kapely budú môcť v prihláške vybrať termíny, ktoré im nevyhovujú. Môže sa stať, že v čase základného kola bude mať niekto dohodnutý koncert a my nechceme, aby ho rušil, preto sme dali na výber zo šiestich termínov,“ vysvetľoval M. Blaško. Bližšie informácie o súťaži záujemcovia nájdu na webovej stránke: www.hudobnaliga.sk

Imrich Makó

×

Sledujte nás na sociálnych sieťach

Staňte sa našim fanúšikom aj na Facebook-u, odoberajte náš YouTube kanál a budete informovaný vždy medzi prvými...

Slovenská hudobná liga SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA

grandstudio.sk

Slovenská hudobná liga grandstudiochannel