SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA SHL GRAND STUDIO, s.r.o.
Tlačové správy / Suprafon: Baví nás skončiť pri inom výsledku ako predpokladáme

Suprafon: Baví nás skončiť pri inom výsledku ako predpokladáme

Stropkov, 27.12.2008 - V sobotu si Stropkovská hudobná liga pripísala na konto 3. kolo, v ktorom sa predstavili Podfuck (Košice), Stoičostoi (Krompachy), Out of Mind (Trenčín), ANGELIC EMBRACE IN THE NEST OF DEATH (Prešov) a domáci Suprafon.

Úvod programu patril punkovej scéne, ktorú reprezentovali Stoičostoi a Podfuck. Predovšetkým košická zostava potvrdila, že koncerty so slovenskou punkovou elitou ich pripravili na úspešnú vlastnú cestu, ktorá sa v pódiových verziách premieta do bezprostredného kontaktu s fanúšikmi. "Punk vznikol ako reakcia protestu voči spoločnosti. Myslím si však, že dnes sa majú ľudia lepšie a dôvodov protestovať je menej. Preto sme sa vydali vlnou nového punku, ktorú začalo Iné kafe. Po ich odchode zo scény sa snažia síce viaceré kapely vyplniť uvoľnený priestor, ale pri rotácii niekoľkých stálic je to ťažké. Na západe to majú vyriešené jednoduchšie, pretože sa neboja dať šancu aj novej kapele. V každom prípade chceme hrať vlastnú hudbu, budeme ďalej na sebe pracovať a poteší náš každá možnosť zahrať si dobrý koncert. Keď sme začínali, nikto z nás nemal poriadny nástroj a akordy sme sa učili spolu. Momentálne dokážeme odohrať 20 koncertov ročne, čo nie je málo, no samozrejme chceli by sme hrať viac a častejšie," vysvetľoval gitarista a spevák skupiny Podfuck Miro.

Progressive rock priviezla so sebou pätica z Trenčína - Out of Mind. Okrem ambície posunúť štúdiové nahrávky do oficiálnej roviny v podobe albumu stíhajú členovia kapely organizovať aj hudobný život v Trenčíne a okolí. "Pokúšame sa robiť zaujímavú hudbu, ktorá by nebola jednotvárna. Za dva roky našej existencie sme nahrali deväť skladieb a vo februári by sme ich chceli vydať. Radi si zahráme na každom koncerte, lebo hudba nás baví a preto sme napr. začali organizovať podujatie pod názvom BEZHUSIEL, kde sme si najbližšie pozvali Metropolis. V prvom rade sa snažíme dať príležitosť menej známym kapelám a keďže celú akciu zastrešujeme, zahráme si aj sami. Našim prianím je natočiť klip zo živého vystúpenia, ktorý by sme chceli pripraviť k plánovanému albumu," uviedol gitarista Out of Mind Rudolf Šatka.

Očakávania domáceho publika smerovali predovšetkým k stropkovskej zostave Suprafon. Štvorica mladých hudobníkov svojich fanúšikov opäť nesklamala a blues rockovými skladbami potvrdila svoj talent, ktorý by ich postupne mohol katapultovať nielen na slovenské pódia. "Každý v kapele počúva svoju vlastnú hudbu, ale v skúšobni sa snažíme zladiť náš vkus do rocku s prvkami bluesu. V situácii, kedy každý z nás má iný hudobný vzor, je dobré vedieť hrať na viacerých nástrojoch, pretože, ak dokážem moju myšlienku zahrať na gitare, basgitare a bicích, ľahšie sa prepracujeme ku kompromisu, pričom nás baví práve to, že vždy skončíme pri inom výsledku ako pôvodne predpokladáme. Čo sa týka nášho pódiového prejavu, treba si uvedomiť, že kapely s 5 - 6 členmi si na malom priestore musia dávať pozor, aby medzi nimi nedošlo ku kolízii. My sme štyria a preto si hudbu, ktorá vychádza z nás, môžeme viac užívať aj na menšom pódiu," zdôraznil frontman Suprafonu Ľubo a smerom k plánom pre rok 2009 dodal: "Zatiaľ máme pripravených desať skladieb, ktoré by sme chceli postupne nahrať. Všetko však bude závisieť od financií, pretože štúdio niečo stojí. Keďže času, ktorý môžeme tráviť spolu v skúšobni máme málo, snažíme sa využívať každú voľnú chvíľku. S vývojom našej tvorby sme zatiaľ vnútorne spokojní a preto by sme si smerom k roku 2009 priali viac koncertných možností, aby sme sa mohli ľuďom predstaviť s našimi skladbami."

Imrich Makó

×

Sledujte nás na sociálnych sieťach

Staňte sa našim fanúšikom aj na Facebook-u, odoberajte náš YouTube kanál a budete informovaný vždy medzi prvými...

Slovenská hudobná liga SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA

grandstudio.sk

Slovenská hudobná liga grandstudiochannel