SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA SHL GRAND STUDIO, s.r.o.
Tlačové správy / Waterfall sa tiahnú na International Live Award vo Viedni

Waterfall sa tiahnú na International Live Award vo Viedni

Stropkov, 14.01.2009 - Predposledné, 5. kolo, Stropkovskej hudobnej ligy bolo demonštráciou profesionálnej kvality kapiel, ktoré ešte stále vo svojich vizitkách uvádzajú status neprofesionálne. Prvými skupinami na pódiu divadelnej sály Mesta Stropkov boli Tubul z Prešova a Waterfall z Kráľovského Chlmca. Finalista Coca-Cola Popstar 2006 má na konte dva albumy pod taktovou talianskeho producenta Guida Signoriniho a aj v Stropkove odpálil show s ukážkou prepracovanej rockovej produkcie postavenej na žánrovej nezávislosti vyšperkovanej výkonom speváka Petra Nádasdiho. "Našou filozofiou je, aby sa ľudia na koncerte bavili a pokiaľ by sme zahrali 10 piesní v rovnakom štýle, mohli by sa začať nudiť. Hráme tvrdšiu pop rockovú muziku, pričom pracujeme s dynamikou a nebránime sa oživiť repertoár ani cover verziami z oblasti country alebo napr. hip-hopovou vecou od Cypress Hill, samozrejme v našej úprave. V kapele sme siedmi členovia a každý z nás počúva niečo iné. Keďže inšpirácia k nám prichádza z rôznych smerov, musíme byť pripravení na kompromisy. Napr. pre túto verziu koncertu sme hlasovali. Mali sme vybrať šesť skladieb a v Stropkove sme odohrali tie, ktoré získali najviac hlasov," dodal s úsmevom gitarista Walter Moricz.

Dominantnou osobnosťou bol spevák Peter Nádasdi. Absolvent VŠMU stihol nielen odspievať svoje verzie, ale aj zahrať publiku málo vídané teátro - najskôr si počas jednej z inštrumentálnych pasáži vydýchal skokom z pódia a v poslednej skladbe už odtancoval jej záver v kotly medzi fanúšikmi. "Hráme spolu šesť rokov a naša spolupráca sa začína prejavovať nielen v skúšobni, ale tiež na koncertoch. Naposledy sme sa zúčastnili projektu Talent roka v Budapešti, kde súťažilo 280 skupín a ako Slováci sme postúpili do Viedne na International Live Award, čo bol pre nás úžasný pocit. Spievame po anglicky a naším snom je presadiť sa v Európe. Hoci to bude ťažké, dopredu sa vzdať nechceme," odkázal P. Nádasdi.

Príjemným prekvapením bolo vystúpenie projektu School Park z Hriňovej. Napriek mladému veku neostal talent štvorice hudobníkov za dverami a ich grunge rock si vypýtal pozitívnu spätnú väzbu. Ako doma sa mohla cítiť prešovská Atlantída, ktorá v Stropkove hrala na augustovom Rockfeste. Vďaka zmyslu pre melódiu, harmóniu a slovenským textom ich publikum žralo a preto po standing ovation musela prísť ešte jedna bodka. "Keďže nie sme známou kapelou, o to viac nás teší, že ľudia poznajú naše piesne, lebo sa k nim môžu dostať iba cez internet alebo priamo cez kapelu. V Stropkove sme hrali druhýkrát a reakciou publika sme ostali milo prekvapení. Pracujeme na tom, aby sme mohli vydať CD, ale pokiaľ sa k nemu dostaneme, snažíme sa odohrať maximum koncertov, čo sa nám darí predovšetkým na strednom a východnom Slovensku," uviedol gitarista a spevák Peter Vyslocký. Atlantída produkuje pozitívnu rockovú vlnu a spolu s inštrumentálnou energiou smerom k fanúšikom vytvára produkt, ktorý rezonuje aj po koncerte. "V Atlantíde sme sa stretli kamaráti a spolu hráme preto, lebo nás to baví. V minulosti sme pôsobili v rôznych kapelách, no keď sme začali hrať v tejto zostave, vedeli sme, čo chceme a akým smerom pôjdeme. Myslíme si, že k tejto muzike patrí show a keďže bez nej to nepôjde, žijeme ňou aj na pódiu," zdôraznil P. Vyslocký.

Ako štvrtá v poradí sa odbornej porote predstavila pohodová košická štvorica Kohanji a talent speváčky Dariny Starnovej je vklad, ktorý môže čas zúročiť. Bodku za 5. kolom dal Hostel z Michaloviec. Ich koncert priniesol zmes pop rocku, vlastného imidžového feelingu a kladne nabitej inšpirácie. Animovaný klip k piesni Činy ako výsledok trojročného tvorivého prístupu Štefana Guru si môžete pozrieť na myspace.com/hostelhostel. "V aktuálnom zložení hráme dva roky a môžem povedať, že vnútorne je to najsilnejšia zostava. Do tvorby kapely zasahujú všetci jej členovia. Keď niekto príde s nápadom, pracujeme na ňom a snažíme sa ho vybrúsiť. Hudbou vyjadrujeme naše pocity a podľa našich textov ľudia vedia akým obdobím práve prechádzame. V roku 2009 sa tešíme na nahrávanie v štúdiu Perina, kde už máme dohodnutý termín a festivaly, na ktorých budeme hrať," dodal bubeník Milan Hredzak.

Imrich Makó

Sledujte nás na sociálnych sieťach

Staňte sa našim fanúšikom aj na Facebook-u, odoberajte náš YouTube kanál a budete informovaný vždy medzi prvými...

Slovenská hudobná liga SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA