SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA SHL GRAND STUDIO, s.r.o.
Tlačové správy / M. Ďurinda odkazuje: Nikto z kapely sa šetriť nebude

M. Ďurinda odkazuje: Nikto z kapely sa šetriť nebude

Stropkov, 08.04.2009 - Rocková skupina Tublatanka sa takmer po roku vracia na koncertné pódia. Neplánovanú prestávku spôsobil zdravotný stav lídra kapely Maťa Ďurindu. Nepríjemné obdobie sa však skončilo a Tublatanka rozbieha, pred letnými festivalmi a jesenným turné, prvé koncerty. Na východnom Slovensku odpáli Tublatanka svoju show 14. apríla v Stropkove a Maťo Ďurinda sľubuje, že pre fanúšikov majú pripravenú rockovú porciu aj s úrokmi. „Prvú vydarenú operáciu som si, žiaľ, skomplikoval sám, pretože som začal predčasne koncertovať. Pri prudkých pohyboch našej show som si zoperované miesto poškodil a musel som sa podrobiť ďalšej operácii. Aj keď ešte mám menšie problémy pri chôdzi, som rád, že toto zlé obdobie je, dúfam, už za mnou. Koncert bude nabitý veľkou energiou a bude trvať dve hodiny. Zahráme prierez celej tvorby Tublatanky a nebudú chýbať ani najväčšie hity ako Pravda víťazí, Dnes, Matka, či Skúsime to cez vesmír a ďalšie. Nikto z členov skupiny sa na ňom nebude šetriť,“ zdôraznil Maťo Ďurinda.

Tublatanka sa do Stropkova vracia po pätnástich rokoch. Maťo Ďurinda si však Stropkov pamätá ešte z jeho študentských čias a zemiakových brigád. Juraj Topor s Petrom Schlosserom boli v januári členmi finálovej poroty Stropkovskej hudobnej ligy a práve víťazi SHL Heľenine oči, Atlantida a Suprafon vystúpia ako predkapely. „V súčasnej zostave sme v Stropkove ešte nekoncertovali a naozaj sa veľmi tešíme, pretože na východe Slovenska máme veľa dobrých fanúšikov. Osobne som už bol v Stropkove vyše dvoch týždňov počas vysokoškolského štúdia na zemiakovej brigáde. Bývali sme v hoteli Tokajík. V meste som si na takej terase v kníhkupectve kúpil anglicko-slovenský slovník, ktorý používam doteraz. Zbierali sme zemiaky na poliach za mestom, zažili sme v Stropkove mnoho srandy a mám na toto mesto veľmi dobré spomienky,“ opisoval svoje spomienky M. Ďurinda.

Po koncertnej prestávke pripravuje Tublatanka v roku 2009 pre svojich fanúšikov hneď dva darčeky. Prvým bude turné pri príležitosti 25. výročia od začiatku koncertného života kapely a v decembri sa na pultoch objaví nový štúdiový album. „V tomto roku oslavuje Tublatanka 25. výročie od začatia koncertovania a štúdiového nahrávania nášho prvého albumu, ktorý je doteraz u našich fanúšikov veľmi obľúbený a aj na koncerte hráme z neho viacero pesničiek. Pri tejto príležitosti usporiadame na jeseň 2009 turné a určite prídeme aj východ Slovenska, na čo sa tešíme a pozdravujeme našich priaznivcov. Zároveň chystáme nový album, na ktorom prinesieme štrnásť našich originálnych piesní. Chceme, aby bol celý album dobrý a nebola tam žiadna vatová výplň. Zaručujem, že pri jeho počúvaní sa nikto nudiť nebude,“ odkazuje líder skupiny Tublatanka.

Život Maťa Ďurindu plynie v nových koľajach aj vďaka jeho dcérke Barborke, ktorá sa začína venovať prvým slovíčkam a stáva sa jeho inšpiráciou. „Narodeniu mojej dcérky Barborky sa veľmi teším, je milá a životaschopná. Teraz už chodí a začína hovoriť. Veľmi rád sa s ňou hrám. Už sa naháňame, ukazujem jej obrázkové knižky a spolu sa z chuti smejeme. Chcem s ňou tráviť viac času a tak budem trochu menej koncertovať,“ pochválil sa M. Ďurinda.

Imrich Makó

×

Sledujte nás na sociálnych sieťach

Staňte sa našim fanúšikom aj na Facebook-u, odoberajte náš YouTube kanál a budete informovaný vždy medzi prvými...

Slovenská hudobná liga SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA

grandstudio.sk

Slovenská hudobná liga grandstudiochannel