SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA SHL GRAND STUDIO, s.r.o.
Tlačové správy / Nový album bude mať charakteristickú pečať Ravenclaw

Nový album bude mať charakteristickú pečať Ravenclaw

Stropkov, 10.05.2009 - Košická power melodic metalová kapela Ravenclaw pracuje v týchto dňoch na svojom debutovom albume, na ktorom počíta s trinástimi skladbami, vrátane dvoch nanovo nahraných piesní z dema Ravenclaw - After tomorrow (2007). Rovnako si cestu na svet hľadá aj na názov albumu, aby súvisel s jeho „artworkom“ a hudobným obsahom.

Víťazi súťaží Rebrík 2007, Rokoko 2007 a bronzoví zo Stropkovskej hudobnej ligy 2009 sľubujú, že CD bude pestré a preto sa môžu fanúšikovia tešiť na skladby od klavírneho „slaďáku“ cez rockové, heavy metalové až po power metalové nahrávky. Celý album však bude mať charakteristickú pečať Ravenclaw. „Obsah textov rozoberá väčšinou celá kapela, rovnako ako sa podieľa na hudbe a konečnej podobe piesní. S niektorými textami, či už s prekladom alebo nápadom nám pomohli naši kamaráti. Keď niekto prinesie len nápad alebo aj celú pieseň, prebiehajú úpravy tak, aby boli všetci spokojní a každý do piesne zakomponuje to „svoje“. Autor ako jednotlivec sa teda nedá objektívne určiť. Autor je „ravenclaw“,“ vysvetľoval frontmen a spevák Ravenclaw Mattey Valiska.

Koncertné vystúpenie Ravenclaw spĺňa všetky prísne kritéria, pretože v ponuke nechýba istota v speve a vokáloch, individuálne výkony zladené do harmónie, prepracované aranžmány a absolútna show postavená na vlastnom imidži. Rovnaký prístup zvolila kapela aj k albumu, kde odhalí svoju hudobnú a textársku tvár, preto budú mať pripravované piesne charakteristiku s prívlastkom osobné. „Áno, je tam takáto pieseň, no povedal by som, že vlastne väčšina albumu je taká. Texty našich piesní sa totiž odvíjajú od skutočností, ktoré sme prežili a ktoré nás ovplyvňujú, či už v zlom alebo v dobrom. Je to univerzálne, každý si v textoch môže nájsť to svoje a vysvetliť si ich po svojom,“ vysvetľoval M. Valiska.

Ravenclaw produkuje album na vlastné náklady. Fanúšikovia si ho budú môcť kúpiť vo vybraných obchodoch, na koncertoch a webovej stránke. Krst je plánovaný koncom septembra – začiatkom októbra. „V rámci promo by sme chceli natočiť klip na pieseň Deja vou alebo Light from you. So scenárom by ani nebol problém, väčší problém však vidím v našich možnostiach a dostupných prostriedkoch, ktoré naše predstavy asi dosť obmedzujú,“ reagoval M. Valiska.

Okrem nahrávania albumu stíha Ravenclaw aj koncertné povinnosti. Začiatkom mája odohrá skupina dva koncerty s kapelou ARAKAIN a ďalej sa predstaví na festivaloch Boženkafest (Košice), Power night festival (Pezinok), Fajny fest (Kolonica), Bosorák fest (Bolešov), Bardrock festival (Bardejov) a Fright metal night festival (Košice). Bližšie a aktuálne informácie môžete nájsť na oficiálnej web stránke www.ravenclaw.sk

Imrich Makó

×

Sledujte nás na sociálnych sieťach

Staňte sa našim fanúšikom aj na Facebook-u, odoberajte náš YouTube kanál a budete informovaný vždy medzi prvými...

Slovenská hudobná liga SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA

grandstudio.sk

Slovenská hudobná liga grandstudiochannel