SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA SHL GRAND STUDIO, s.r.o.
Tlačové správy / Power of Flower zakončia úspešný rok 2009 koncertným turné

Power of Flower zakončia úspešný rok 2009 koncertným turné

Košice, 02.10.2009 - Košická kapela Power of Flower vyráža v októbri a novembri na svoje prvé turné, v rámci ktorého odohrá sedem koncertov v slovenských kluboch, čím chce zvŕšiť úspešný rok 2009. V januári sa POF predstavili vo finále Stropkovskej hudobnej ligy, v júni natočili maxi singel s tromi skladbami (Kapitán, Netopiere, Po záruke), v lete si užívali festivalovú atmosféru a jeseň bude v ich prípade patriť klubovej atmosfére. Skupina počas Tour09 ponúkne 21 piesní, z ktorých bude 7 noviniek. „Sme radi, že sa nám podarilo dostať k číslu 21 a preto veríme, že pripravený program bude stáť za to. Úprimne, stálo nás to mesiac a pol intenzívneho skúšania a tiež kopu nervov. Čo sa týka noviniek, tak sa naši fanúšikovia môžu tešiť na 7 úplne nových pesničiek. Sme radi, že sa nám to podarilo načasovať tak, aby odzneli už počas turné, čo považujeme za dôležité kvôli osobnému predstaveniu pesničky poslucháčovi. Okrem toho sme pracovali aj na tom, aby naše staršie veci zneli lepšie a hlavne kvalitnejšie. Trošku sme ich „poobliekali“, aby v zime nezamrzli,“ dodal s úsmevom spevák a gitarista Power of Flower Laco Hegyi.

POF sa predstavia v Stropkove, Bardejove, Prešove, Banskej Bystrici, Snine, Michalovciach a Košiciach. Atmosféru na koncertoch chce kapela zachytiť a vydať na DVD. „CD, ktoré máme pláne nahrať po skončení turné, bude obsahovať i DVD, na ktorom bude zachytený koncertný rok 2008 – 2009, plus fotografie a vstupy členov kapely, či ďalších ľudí, ktorí sú v úzkom kontakte s kapelou. DVD bude mať „na svedomí“ naša kamarátka a študentka masmediálnej komunikácie v Prešove Katka Ferencová,“ vysvetľoval L. Hegyi.

Filozofiou turné je pozvať na koncert v každom meste „domácu“ kapelu. Členovia POF majú síce predstavu o svojich hosťoch, ale zároveň sa nebránia ani rôznym ponukám na spoluprácu. POF veria, že sa im podarí namiešať správnu atmosféru zloženú z poctivej hudby, energie a výbornej zábavy. „Zatiaľ ešte nemáme jasno v tom, s kým budeme hrať, ale to je v poriadku. Kapely budeme oslovovať počas turné. Bude to, rovnako ako podstata hudby, spontánne. Každopádne chceme, aby v každom meste s nami hrala i domáca skupina. Všetky mestá sú zatiaľ voľné, preto nás kapely z miest, kde vystúpime môžu osloviť a určite sa dohodneme,“ zdôraznil L. Hegyi.

POF funguje na scéne od roku 2002 a v priebehu siedmich sezón sa zostava viackrát menila, no L. Hegyi podotkol, že súčasné zloženie si rozumie na všetkých úrovniach dôležitých pre hudobný prejav skupiny ako harmonického celku. Pohoda v štruktúre POF sa premieta aj do ich pódiového prejavu, ktorý nie je postavený iba na individuálnych inštrumentálnych výkonoch zarámovaných za obrazom frontmena, ale do spoločnej kasy prispieva každý z členov. „Ako kapela sa chceme v prvom rade baviť tým, čo robíme a samozrejme baviť i ľudí, ktorí si nás prídu na koncert vypočuť. Koncert je v prvom rade o komunikácii s publikom. Hráme preto, aby sme zabavili a zanechali nejaký odkaz. Energia, ktorá funguje medzi publikom a kapelou nás posúva do polohy, kedy je to vyslovene zábava a radosť z hrania. V momente, keď nastupujeme na pódium, neexistuje nič iné. Nechceli by sme byť "mŕtva" kapela,” vysvetľoval L. Hegyi.

Imrich Makó

×

Sledujte nás na sociálnych sieťach

Staňte sa našim fanúšikom aj na Facebook-u, odoberajte náš YouTube kanál a budete informovaný vždy medzi prvými...

Slovenská hudobná liga SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA

grandstudio.sk

Slovenská hudobná liga grandstudiochannel