SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA SHL GRAND STUDIO, s.r.o.
Tlačové správy / Fanúšikovia posunuli do finále Stropkovskej hudobnej ligy Renaissense

Fanúšikovia posunuli do finále Stropkovskej hudobnej ligy Renaissense

(Stropkov 24.02.2012) S úderom polnoci sa skompletizoval zoznam finalistov 4. ročníka Stropkovskej hudobnej ligy. Po ukončení desiatich základných kôl vybrala odborná porota sedmičku postupujúcich a o poslednom ôsmom účastníkovi finále mohli rozhodnúť fanúšikovia v internetovom hlasovaní, v ktorom získala najviac hlasov power metalová formácia Renaissense na čele s klávesáčkou Petrou Bangóovou. „Power metal sa v mojom srdci delí o miesto s klasickou hudbou, v ktorej je mojím vzorom F. Chopin,“ vyznala sa P. Bangóová.

Renaissense zaujali porotu nielen inštrumentálnymi výkonmi, ale tiež skutočnosťou, že do textov zakomponovali slovenčinu, čo nie je v prípade metalových skupín pravidlom. „Jedna japonská filozofia hovorí, že ďalej sa dostaneme malými krôčikmi. Týmto sa riadim v živote a podľa toho žijeme aj v kapele,“ vysvetlila filozofiu rožňavskej zostavy Petra.

Nad finálovou zostavou sedela porota štyri hodiny. Výsledkom diskusie jej členov bola nominácia siedmich kapiel - Born for reason (Moldava nad Bodvou), Karavana (Spišská Nová Ves), GAS (Prievidza), Liquid Princess (Košice), The Difference (Liptovský Mikuláš), yelllowe (Bardejov) a Ranné Toporenie (Trnava). Pôvodný termín finále bol v divadelnej sále Mesta Stropkov naplánovaný na 26. február 2012, no pre kolíziu s anketou Slávik ho organizátori presunuli na 25. marec. „Do poroty chceme pozvať viacero osobností zo slovenského hudobného priemyslu, preto sa nám zdalo zmysluplnejšie zvoliť iný dátum pre finále. Rozdiel jedného mesiaca je spôsobený tým, že divadelná sála v Stropkove bude voľná až 25. marca. Veríme, že táto zmena nikomu z finalistov situáciu neskomplikuje a budú sa môcť v Stropkove predstaviť,“ uviedol organizátor Stropkovskej hudobnej ligy a konateľ GRAND STUDIO, s. r. o. Ľubomír Sluk.

Na víťaza Stropkovskej hudobnej ligy čaká profesionálna nahrávka albumu, videoklip, webová stránka, PR servis, vecné hudobné ceny, účinkovanie na partnerských podujatiach, festivaloch a pod., nasadenie do partnerských rádií a nasadenie do sietí jukeboxov. „Po skončení súťaže pripravujeme celoslovenské turné. Priestor na pódiách však chceme dať nielen finalistom, ale aj ostatným kapelám, ktoré figurovali medzi odporúčanými skupinami na postup do finále. Každý, kto pracuje s hudbou, určite potvrdí, že pravý muzikantský život je o koncertovaní, preto účastníkom súťaže ponúkneme aj príležitosť predstaviť sa v kluboch po celom Slovensku ,“ zdôraznil Ľ. Sluk.

Imrich Makó, PR a produkčný manažér
Zdroj: GRAND STUDIO, s.r.o.

×

Sledujte nás na sociálnych sieťach

Staňte sa našim fanúšikom aj na Facebook-u, odoberajte náš YouTube kanál a budete informovaný vždy medzi prvými...

Slovenská hudobná liga SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA

grandstudio.sk

Slovenská hudobná liga grandstudiochannel