SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA SHL GRAND STUDIO, s.r.o.
Stropkovská hudobná liga sa hlási piatym ročníkom
Tlačové správy / Stropkovská hudobná liga sa hlási piatym ročníkom

Stropkovská hudobná liga sa hlási piatym ročníkom

STROPKOV (29.07.2013) Stropkovská hudobná liga spozná v poradí svojho piateho víťaza. Názov kapely alebo meno interpreta, ktorý sa pridá k Heľeniným očiam, So Fine, Atlantide a GAS, bude známy po finále, kde postúpi najlepšia osmička z desiatich základných kôl. Tie sa uskutočnia v hudobnom klube Holičstvo vo Svidníku.

Stropkovská hudobná liga, ktorá bude prebehať pod organizátorskou taktovkou reklamnej, produkčnej a umeleckej spoločnosti GRAND STUDIO, s.r.o., je súťaž autorskej tvorby hudobných interpretov bez žánrovej špecifikácie. Na mladých umelcov čaká desať základných kôl v termínoch: 27. – 28. 09., 11. – 12. 10., 25. – 26. 10. 08. – 09. 11. a 22. 11. – 23. 11. 2013. Uzávierka prihlášok je do 6. septembra 2013. Finále sa uskutoční na sklonku roka 2013 v Stropkove. Účastníci hudobnej ligy sa musia prihlásiť prihláškou - elektronickým formulárom, ktorú vyplnia na webovej stránke www.hudobnaliga.sk do vopred určeného a uverejneného termínu uzávierky. Na základných kolách získa interpret od poroty odporúčanie do finále, čo však automaticky neznamená postup. Členovia poroty totiž po záverečnom kole ešte raz prehodnotia všetky vystúpenia a až potom definitívne uzavrú zoznam finalistov. „Tento model sa nám osvedčil už v minulosti. Termín, ktorý by sme prihláseným interpretom vybrali my, by im nemusel vyhovovať a našou snahou je mladým hudobníkom vychádzať v ústrety. Kvôli tomu sme im dali na výber viacero dátumov, ktoré si potvrdia sami. Keďže prihláška do súťaže nie je podmienená zvukovou nahrávkou, nevieme posúdiť kvalitu jednotlivých účastníkov. Z toho dôvodu bude porota definitívny zoznam finalistov kreovať až po poslednom vystúpení, čo sa nám zdá voči všetkým maximálne férové,“ vysvetľoval Ľubomír Sluk, riaditeľ súťaže.

Na víťaza čaká nahrávanie v profesionálnom štúdiu, videoklip, webová stránka, PR servis, vecné hudobné ceny, účinkovanie na partnerských podujatiach, festivaloch a pod., nasadenie do partnerských rádií a siete jukeboxov. Bonusom je Cena poroty, vďaka ktorej získa finalista (nemusí to byť víťaz) možnosť nahrať singel v zmluvnom profesionálnom nahrávacom štúdiu. „Hoci to v podmienkach pre minulý ročník nebolo uvedené, každému z finalistov sme umožnili v štúdiu Leon Art v Bardejove nahrať singel. Ak sa chce interpret presadiť, musí mať k dispozícii nahrávku v profesionálnej kvalite. Iba takto potom môže osloviť rádia alebo až vtedy má význam natáčať videoklip. Našou snahou je podať muzikantom pomocnú ruku, no záležať už bude na nich, ako pevne sa jej svojim prístupom chytia,“ uviedol Ľ. Sluk.

Imrich Makó, PR a produkčný manažér
Zdroj: GRAND STUDIO, s.r.o.
Foto: Tomáš Puškáš

×

Sledujte nás na sociálnych sieťach

Staňte sa našim fanúšikom aj na Facebook-u, odoberajte náš YouTube kanál a budete informovaný vždy medzi prvými...

Slovenská hudobná liga SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA

grandstudio.sk

Slovenská hudobná liga grandstudiochannel