SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA SHL GRAND STUDIO, s.r.o.
S koncom roka aj koniec možnosti prihlásenia sa do Slovenskej hudobnej ligy
Tlačové správy / S koncom roka aj koniec možnosti prihlásenia sa do Slovenskej hudobnej ligy

S koncom roka aj koniec možnosti prihlásenia sa do Slovenskej hudobnej ligy

Stropkov (01.12.2015) December ako posledný mesiac v roku je aj posledným mesiacom na prihlásenie sa do 6. ročníka Slovenskej hudobnej ligy. Pôvodne organizátori avizovali možnosť prihlásenia sa len do 13. decembra, avšak z dôvodu záujmu hudobných interpretov a skĺbenia termínov základných kôl s hudobnými klubmi, dátum 27. december je pre prihlášky definitívny.

Trinásť rokov od úplne prvého základného kola (vtedy ešte Stropkovskej hudobnej ligy) sa tento ročník zásadne zmenil. Okrem nového názvu súťaže, novými budú aj miesta základných kôl a finále. V mesiacoch január až jún sa súťažiaci predstavia postupne v siedmych mestách a to vo Svidníku (experimentálny priestor HOLIČSTVO), Bratislave (BRITISH ROCK STARS), Trnave (ARTKLUB), Banskej Bystrici (KLUB 77), Žiline (Klub Kolečko), Nitre (Music a Cafe) a Košiciach (GES CLUB). Finále sa uskutoční v auguste na stropkovskom námestí, na veľkom pódiu a pred skvelou odbornou porotou.

Podstatnou novinkou tohto ročníka je aj doplnenie pravidiel o možnú prezentáciu prevzatých skladieb, coverov, počas súťažného vystúpenia, takže na základnom kole je prípustná len jedna prevzatá skladba. Pre finalistov je okrem povinnej autorskej tvorby povinná jedna ľubovoľná prevzatá skladba a jedna povinná autorská, zatiaľ nezverejnená, skladba určená organizátorom. Kým cover si súťažiaci môže vybrať podľa vlastnej chuti, povinná autorská skladba pre finalistov bude buď v anglickom alebo slovenskom jazyku. Na povinnú finálovú skladbu bude vyhlásená samostatná súťaž autorskej piesne, ktorú spustíme na začiatku kalendárneho roku. Do súťaže sa môžu zapojiť autori (skladatelia a textári) so skladbou, ktorá nebola ešte zatiaľ nikde zverejnená.

Ak váhate s prihlásením sa, možno vás presvedčí video odkaz Lyncha zo skupiny Heľenine Oči - víťazov 1. ročníka SHL, ktorý v krátkosti spomína na ich účinkovanie a nečakanú výhru v súťaži. Aj tento ročník pre finalistov a víťazov sú pripravené zaujímavé hudobné ceny, nahrávanie albumu a jeho vydanie, videoklip a ďalšie.

Mgr. Ľubomír Sluk, riaditeľ súťaže
Zdroj: GRAND STUDIO, s.r.o.

Lynch z Heľenine Oči odporúča SHL

Facebook SHL

www.facebook.com/groups/110356109018552/

O súťaži

www.hudobnaliga.sk/sk/o-sutazi/

Propozície k súťaži

www.hudobnaliga.sk/sk/propozicie/

×

Sledujte nás na sociálnych sieťach

Staňte sa našim fanúšikom aj na Facebook-u, odoberajte náš YouTube kanál a budete informovaný vždy medzi prvými...

Slovenská hudobná liga SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA

grandstudio.sk

Slovenská hudobná liga grandstudiochannel