SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA SHL GRAND STUDIO, s.r.o.
Slovenská hudobná liga už pozná svojho víťaza
Tlačové správy / Slovenská hudobná liga už pozná svojho víťaza

Slovenská hudobná liga už pozná svojho víťaza

Bratislava (08.09.2016) Šiesty ročník autorskej súťaže hudobných interpretov SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA vyvrcholil v piatok 26.8.2016 v Bratislavskom Auparku. Na veľkom pódiu sa vo finále predstavilo 8 interpretov, ktorí vzišli zo základných kôl konajúcich sa v siedmich mestách na Slovensku. O víťazovi rozhodla porota zložená z naozaj zvučných mien, ktoré majú hudbu v svojej DNA.

„Do súťaže sa prihlásilo 48 interpretov z celého Slovenska, z ktorých sa 8 prebojovalo do finále. Prekvapila nás naozaj vysoká hudobná kvalita a profesionalita, ktorá sa k nám dostala, a to aj napriek tomu, že pre mnoho interpretov to bola premiéra pred väčším publikom. O amaterizme sa tu však vôbec nedá hovoriť.“ Podotkol riaditeľ súťaže a organizátor Ľubomír Sluk.

Takto to u nás vyzeralo...
Takto to u nás vyzeralo...

SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA podporuje slovenskú autorskú tvorbu už 13 rokov. A to bol aj kľuč k zostaveniu poroty. „Chceli sme, aby sa k finalistom vyjadrili tí, ktorí sa sami o rozvoj slovenskej autorskej tvorby zaslúžili, a preto sme boli veľmi poctení, že našu ponuku prijali stálice slovenskej hudobnej scény, akými sú Jožo Ráž a Ľubo Horňák z Elánu, či Feďo Gašparík z Metalindy, speváčka Monika Agrebi, za textársku obec to bol skvelý Juraj Soviar. Samozrejme nechýbali ani zástupcovia nahrávacích štúdií, reklamnej agentúry, víťazi minulých ročníkov a za médiá Felícia Boronkay a Rado Mešša. No nemali to finalisti jednoduché.“ podotkol Ľubomír Sluk. Napokon sa porota zhodla, že sa na stupienok víťaza zaslúžene postaví funková formácia SEMATAM z Nitry, ktorá si zo súťaže odniesla hodnotné ceny.

Sematam (Nitra) - víťazi SHL 6
Sematam (Nitra) - víťazi SHL 6

A čo plánuje SHL do budúcna? „V prvom rade by som rád poďakoval všetkým, vďaka ktorým bol 6. ročník naozajstným úspechom. Všetkým – od interpretov, cez organizátorov, partnerov, moderátora Rada Meššu, katering až po porotu, či skupiny Heľenine Oči a Landfil, ktorí si našli čas a vrátili sa zahrať tam, kde to pre nich v podstate začalo. Boli to dlhé mesiace tvrdej práce, ale stálo to za to a do budúcna by sme určite chceli pokračovať v nastavenom trende a objavovať ďalšie talenty. Mohlo by sa zdať, že dnes je takýchto súťaží priveľa, ale ja s tým nesúhlasím, pretože často je to iba o tom správnom provotnom nakopnutí a tým SHL je.“ Poznamenal Ľubomír Sluk.

SHL, 6. ročník - Finále
Porota SHL 6 (zprava: Rado Mešša, Milan Herstek, Jožo Ráž, Juraj Soviar, Ľubo Horňák, Feďo Gašparík, Felícia Boronkay, Monika Agrebi, Matúš Cíger, Ivana Kovačicová, Matyk Gibej, Ľubomír Sluk, Martin Blaško)

Na záver už len doplníme, že jedným z interpretov, ktorých úspešnú kariéru naštartovala práve SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA je kapela HEĽENINE OČI. Tohtoročnému víťazovi, skupine SEMATAM, gratulujeme a veríme, že o nich budeme čoskoro počuť z médií.

Heľenine oči - víťazi SHL 1
Heľenine oči - víťazi SHL 1

Výsledky - hlavné kategórie

Výsledky - vedľajšie kategórie

Natália Barteková, PR manažér
Zdroj: GRAND STUDIO, s.r.o.
Foto: Vlado Kuric

SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA (SHL) 6. ročník - finále

×

Sledujte nás na sociálnych sieťach

Staňte sa našim fanúšikom aj na Facebook-u, odoberajte náš YouTube kanál a budete informovaný vždy medzi prvými...

Slovenská hudobná liga SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA

grandstudio.sk

Slovenská hudobná liga grandstudiochannel