SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA SHL GRAND STUDIO, s.r.o.
Súťažné ročníky / 05. ročník / Súťažiaci

Súťažiaci

Zavrieť ×
Mad Hats

Mad Hats


Pôsobenie: Prešov

Hudobný žáner: pop-rock

Počet členov: 6

Stručná charakteristika

Všetko sa to začalo v roku 2009, keď si gitarista Dejv po vystúpení so školskou kapelou na stužkovej slávnosti povedal, že hrať naživo pred publikom je niečo úplne iné ako doma v zatvorenej izbe a zistil, že práve to je to, čo by mu v živote prinášalo radosť. Po dlhom pátraní našiel konečne speváčku Aďku a začali sa tak prvé mini skúšky doma v detskej izbe.

Po spoločnom snažení, nakoniec v roku 2011 vzniká skladba s názvom Fall in love, ktorú sa rozhodli ísť nahrať do štúdia, no mali však problém - boli len dvaja. Obratili sa preto na ich kamaráta Peťa, známeho prešovského muzikanta, ktorý im zohnal partiu na nahrávnie a sám sa takisto podieľaľ na nahrávani.

Po nahratí skladby Fall in love prichádza útlm a kapela prestáva byť činná, keďže speváčka Aďka ohlasuje svoj odchod. Dejvovi tak neostáva nič iné, len sa pustiť do hľadania novej speváčky. Nakoniec sa mu to podarí a nachádza speváčku Maťku, ktorá je v kapele dodnes :). Postupne sa ku kapele pridáva gitarista Matiks, ktorého oslovil Dejv ako svojho spolužiaka zo strednej školy, či by sa nechcel s nimi pokúsiť naštartovať kapelu.

Trio tak začína spoločne skúšať. Vznikajú prvé myšlienky nových skladieb. Kapela absolvuje v trojici pár vystúpení. V roku 2013 vzniká druhá skladba s názvom Dreams, ktorú spoločne s kamarátom Peťom a jeho kamarátmi z kapely Tublatanka revival nahrajú v štúdiu.

Kapela však chce vystupovať na koncertoch, a preto Dejv pátra po ďalších potenciálnych členoch. Darí sa mu to, a do kapely vstupuje ďalší gitarista Tomáš, basgitarista Vlado a bubeník Dalibor. V tejto 6-člennej zostave pripravujú v súčasnosti koncerty, kde sa chcú ukázať najmä s vlastnými skladbami, ktoré medzitým spoločne vytvorili.

Zostava:
akustická gitara - Dávid Tluščák
doprovodná el. gitara - Matúš Matiks Krajňák
sólová el. gitara - Tomáš Ivan
basová gitara - Vlado Švigi Švigár
spev - Maťka Grejtáková
bicie - Marek Sopko


Webové stránky a odkazy

https://www.facebook.com/pages/Mad-Hats/332046936909319

http://www.youtube.com/watch?v=GUsnPD98bOI

×

Sledujte nás na sociálnych sieťach

Staňte sa našim fanúšikom aj na Facebook-u, odoberajte náš YouTube kanál a budete informovaný vždy medzi prvými...

Slovenská hudobná liga SLOVENSKÁ HUDOBNÁ LIGA

grandstudio.sk

Slovenská hudobná liga grandstudiochannel